dijous, 31 de desembre del 2009

Salut i que molts d'anys

Be, companys

Com que molts ja ho heu fet als vostres respectius blogs, i deu ser la frase que més repetirem avui i demà.

Salut i que molts d'anys i que l'any que ve hi siguem tots i qualcun més

Són les paraules que l'avia (de 94 anys) ens diu a cada dinar o sopar on té tots els nets i netes, tot esperant que els que anam més enrera ens posem a festejar. Idoi les mateixes paraules ens podem aplicar al nostre grupet de toquedets-per-la-mar.

Començant per un servidor, que l'any que ve el que no surti a navegar amb la seva barqueta ho fagi més amb les dels altres i qui no festegi barca en comenci a enrevoltar qualcuna.

Au salut i força

p.e. Ah i que consti que aquesta entrada la faig perque no hem diguin sull, que per jo l'any natural comença dia 17 de gener que és Sant Antoni.

dilluns, 28 de desembre del 2009

Primers dibuixos

Aquí el teniu, unes primeres línees fetes amb un interessant programa de distribució gratuita, el FreeShipPlus si algú hi està interessat jo ja fa temps que el faig servir i en puc contar algunes coses de com funciona.



Eslora: 3.46 m.
Mànega: 1.00 m.
Calat: 0.16 m.
Desplaçament: 136 Kg.

dissabte, 26 de desembre del 2009

Alguns exemples.

Un parell de imatges inspiradores.

SKERRY



Canoa EUREKA




BLACKFLY DINGHY





PACIFIC DORY



McGregor Canoe



DINKKY DORY



HUEVOS AL GUSTO



LUKY

Seguim amb el nou projecte. -definició de concepte

En primer lloc he de fer (bàsicament fer-me) una justificació del perqué no puc acceptar l'oferta que hem fa el company Toni Pep al seu comentari al post anterior.

En Toni Pep parla de construir una germana de na Xorica, una pastera que ja vos vaig presentar, he de confessar que hem faria moltes ganes, agafar unes bones pots de pi i que mestre Boliquet m'ensenyàs l'art de calafatar, però una pastera de construcció tradicional no compleix el primer requisit de disseny, el seu pes supera de ben segur el que un home pot aixecar fins a damunt un cotxe.

Començant amb els requisits de disseny el primer és el que en angles (ells que tenen noms per tot) anomenen "car toppable boat" que ve a ser una barca per dur a damunt es cotxo. En pos aquí abaix un exemple que ja suposa un màxim:





El motius d'aquesta imposició de lleugeresa va lligada directament amb l'ús que en vull fer de la barqueta:

Un programa lúdic ideal s'acostaria molt a aquell que pots obtenir d'una piraigüa de mar, com ja vaig dir a l'anterior post. Agafar la barca a damunt el cotxe, descarregar-la a qualsevol davallador o cala del llevant mallorquí (no s'ha de dependre ni de rampa per baixar-hi el remolc), i sortir a vogar, remar o fins i tot navegar amb una petita vela aferrat sempre a les penyes: Hi he de poder carregar els ormejos de pescar o si tan vols un nina guapa. Fins i tot, qui sap si atrevir-me a fer la volta a Mallorca amb una partida de dies bons d'estiu, tot carregant el necessari per pernoctar, tal com férem fa molts d'anys (que ho érem de joves) amb dos Lasers i un 420.

Fent un resum tot quedaria en:

Requeriments bàsics.

Transportable per un home sol.
Bon rendiment al rem.
Possibilitat d'un petit triquet per navegar a la vela tranquil·lament.
Construcció barata i senzilla, no més de 120 hores de feina.
Seguretat pensant en una trabucada (reserves de flotabilitat).
Espai mínim per l'estiba d'ormejos.


Primeres definicions de disseny.

Eslora: inferior als 20 pams, els 18 son una bona mida per allotjar-hi dues persones i no fer la barca massa feixuga.

Mànega: no superior als 5 pams, tant per fer-la bona de manejar com també pensant amb la finura a l'hora de remar.

Formes: Inspirades amb les barques petites de les illes, pensant amb unes formes prou quillades, i de calat superior cap a popa, tant per una bona estabilitat de rumb a l'hora de remar com per poder aguantar la deriva de la vela sense la necessitat d'orsa. Aquestes formes s'han d'optimitzar en un nombre de pantocs mínims pensant amb la simplicitat. També pens amb una planta a l'estil dels gussis (amb doble proa) així tant podre anar cap endevant com cap endarrera.

Sistema de construcció: Encara que existeixen possibilitats alternatives com (skin on frame) pens amb la construcció amb tauladell primet i una laminació amb fibres, segurament utilitzant el sistema de pantocs cosits i encolats.

Be, en un pròxim post vos posaré alguns exemples de barquetes semblants, però ja sabeu que la meva ha de ser meva del tot, des de la primera retxa.

dimecres, 23 de desembre del 2009

Començam de nou, i dos.

Bonvolguts companys,tor a ser aquí pels que hem segui llegint.

Ara que tenc una estona per escriure, vos contaré que és de la meva vida i dels meus plans. Resumint, ja estic instal·lat a foravila (que si està de be), tenc feineta un poc de restaurador i un molt de reparacions de barques amb composites, i encara no tenc barca.

Lo de no tenir barca és una putada, ara que l'hi he tornat a agafar el gustet al pescar, de llançat i roqueret, estaria molt be en tornar a arribar el bon temps poder agafar sa barqueta per anar mirar de pescar on se vulla.

Passa que com molts sabreu, lo d'anar fent obra és car i consumeix temps. Enguany encara no podré comprar el meu dessitjat llaütet. Hauré de trobar una manera barata i ràpida de construïr per poder sortir a surar per allà al mitg.

Anys enrera ja he fet sa fluixa amb el kayak que tenim per casa, però si vos en enteneu un poc, el kayak que tenim és un enomenat Bananna, un d'aquells de fer fia, i en pegar pessa a sa fluixa tens tots es números de trabucar de damunt allò tan estret. Es veu però que hi ha kayaks o canoes més abtes per anar a pescar, i n'hi ha que hi fan bones pescades mirau si no la imatge.



Els kayak aquets oberts i més maneguts, són ideals per anar a trescar per les nostres costes i provar de pescar, ideals per que un tot sol el fot a damunt es cotxo, però redeu que heu son de lletjos de plastic amb aquets colors, no trobau? I no tenen veles ...

Ara be, i si me feia cualque cosa semblant a n'això:



O això altre, q no vos recorda a cert gussi q dorm actualment a la panxa de bellver?



Auu a dibuixar s'ha dit.

Salut