dimarts, 23 de març del 2010

Una caixa d'eines definitiva.

Ja ho comentava fa dues entrades, necessit una caixa d'eines com toca per traginar es taller a dins sa furgoneta. Ja hem basta haver de carregar una bona dotzena de caixes de plàstic en haver de partir a fer una feina de "composites", m'agradaria tenir un lloc digne on transportar sa coleccioneta de eines de fuster que tenc.

Fa temps hem vaig fer una caixa de tauladell d'aquelles que els aprenents de mestres d'aixa és fan com a primer projecte, un caixó rectangular amb una ansa a damunt agafada als costats curts acabats en punta on les eines van acaramullades i solen sortir part damunt la meva va acabar amb el cul obert de tant de pes. Ara vaig amb una de "can leroi" gens digne. Així dons, comencem.

Com la vull i que hi vull dur?

Els estris més grans marquen la mida, dons hi vull dur el jac i el xerroc gros ja tenim mida màxima son 70 cm interiors.

També hi han de caber tres planes(la normal, la voltada i la petita) i un guilleume. El xerroc de costella i l'arquet. El martell i la maceta, una esquadra que sol molestar sempre si no te un bon lloc assignat i un regle.

Els puntacorrents, bedaines i gobies m'agradaria dur-los a dins un calaix apropiat, així mateix hi ha d'haver un altre calaix gros per les eines vàries com poden ser unes estenalles, les raspes el rosset i el filaberquí i una partida més. Dons a una part un calaix alt i a l'altre dos calaixos, un pels puntacorrents i l'altre per la ferralleta, grampons, tatxes, estris de marcar i els ferros de polir amb el morongo.

Si mateix serà feixuga, però tan sols ha de pujar i baixar de la furgoneta, així i tot hi vull una bona ansa que es pugui tombar a un costat per tal de no estorbar i que al mateix temps asseguri que la caixa i els calaixos no s'obrin durant el transport.

Tot una senyora caixa d'eines. Vos deix amb un enllaç d'un projecte semblant i molt inspirador.

www.theunpluggedwoodshop.com A Cabinetmakers Toolchest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada