dilluns, 22 de març de 2010

Videos per pasar una estona - Handtools

Salut companys.

Avui tenc poques ganes d'estar més temps a devant sa maquinota que és s'ordinador, però vos vull fer partíceps de la darrera troballa que he fet per internet en relació a la feina amb eines manuals. Es tracte del programa fet pel nortamericà Ron Underhill, aquest fenomeno és un habitual per les webs que parlen de "handmade woodworking" o fusteria feta amb les mans, ja sabeu que els yankies son donats a practicar en devoció tot el que tengui que veure amb el fes-to tu mateix. Be vos deix l'enllaç a la web del programa on podreu veure alguns episodis, alguns d'ells molt interessants.

Wood Wrights Shop

p.d. Veig aquests videos yankies a falta de més videos instructius dels mestres Boliquets, ja fris de veure el capítol on parlau de les planes i l'art de l'afilat.

2 comentaris:

 1. Estimat Fuster,

  entre estos vídeos y la revista wooden boat parece que el que no se hace un llaut los sábados por la tarde de invierno es porque no quiere, que es lo más fácil del mundo.

  diego.

  ResponElimina
 2. Diego, tot és posar-si. Si tens bons mestres molt millor, però sense arribar al nivell d'obsesió del americanets aquests. Pensa que n'hi ha que és consagren estrictament a afilar ferros de planes.

  Puc assegurar-te que hi ha un inici de projecte autòcton molt interessant en relació al teu somni.

  ResponElimina